Mafiosos, però generosos



Com cada any quan s'acosten les festes de Nadal, La Caixa impulsa, juntament amb el Banc dels Aliments, el Gran Recapte d'Aliments, una iniciativa que pretén recollir aliments no peribles per respondre a les necessitats immediates que tenen persones en situació de pobresa.

La campanya demana que tots nosaltres ens en fem partícips ja sigui a través d'un donatiu econòmic (mitjançant entitats de la Caixa, evidentment), o bé amb l'enviament de missatges SMS (segons l'anunci, donaran un Kilogram de menjar per cada SMS rebut).

Des d'Arran Caldes volem aprofitar aquesta campanya per conscienciar i denunciar el cinisme que envolta aquesta i altres accions caritatives amb les quals grans empreses i corporacions pretenen netejar el seu nom i qui sap si tranquil·litzar la seva consciència. El súmmum de la hipocresia és que, en aquest cas La Caixa, amb uns beneficis milionaris any rere any, vinculin i condicionin la seva "solidaritat" a la solidaritat de la resta de la gent: si no reben cap missatge de text, no donaran cap Kilogram de menjar?

Si bé els recaptes d’aliments en si són malauradament necessaris i molta gent - cada vegada més- ha de recórrer a aquestes iniciatives per a poder subsistir, no podem permetre que l’arbre ens impedeixi veure el bosc: els bancs d'aliments, les recol·lectes, les maratons solidàries contra la pobresa i tota la resta d'accions de caritat no són més que maneres de maquillar la malaltia enlloc de curar-la: les desigualtats creades en el capitalisme, la transferència de riquesa des de baix cap a dalt, no s'aturarà amb campanyes anuals d'aquest tipus. Cal atacar l'arrel del problema, combatre-la des de la base.

Els bancs d'aliments no són més que intents de posar una bena quan el que cal és curar el càncer que suposa el capitalisme. Combatem-lo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada