Comunicat d'autodissolució de l'Assemblea de Joves de Caldes (CAJEI)



 Des de fa 12 anys, l'Assemblea de Joves de Caldes ha estat formada per joves que lluiten per construir una alternativa necessària, per crear consciència entre el jovent de la vila i per potenciar projectes i estructures de contrapoder que creiem indispensables en el nostre poble i el nostre país.
L'AJC ha estat organitzada a nivell nacional amb altres assemblees de joves a través de la CAJEI, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, amb presència arreu dels Països Catalans.

El nostre recorregut no ha estat senzill. Des de l'any 2000 hem sobreviscut èpoques de llums i d'ombres, moments on la supervivència de l'Assemblea de Joves era la nostra preocupació i moments, com l'actual, on la nostra fortalesa i formació ens ha permès donar suport a projectes engrescadors integrats en l'Esquerra Independentista com són el SEPC i Endavant Caldes.

Que l'AJC resisteixi 12 anys després només ho justifica la constància i el treball dut a terme per tots els militants i les militants de l'organització. L'Assemblea de Joves ha ofert als joves calderins un oci alternatiu, formador i compromès a través de xerrades, tallers, actes, presentacions, conferències i festes alternatives amb l'objectiu de crear un jovent fort, coherent i crític.

Durant tots aquests anys hem creat projectes alternatius, projectes sempre desmarcats del control institucional i pels quals hem hagut de superat els obstacles que des de les institucions locals ens posaven i ens segueixen posant. Hem desafiat i hem combatut sempre que ho hem cregut legítim.
Exemples d'això són les Festes Majors Alternatives, les accions de denúncia puntuals, les campanyes de conscienciació, el suport a col·lectius locals i la ruptura de la imatge imposada que el jovent viu i ha de viure allunyat de la política.

Les sigles AJC, així mateix com les que descriuen la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, mai s'esborraran ni al poble ni a nivell nacional. El bagatge mai es perdrà i la il·lusió, el compromís i la organització seguiran sent els pals de paller de la nostra feina.
L'actitud, la feina, la formació i la implicació seguirà en el si de l'assemblea, que seguirà treballant i lluitant pels principis que ens han mogut des del primer dia, ara ratificats i assumits per la nova l'organització independentista juvenil més gran dels Països Catalans: independència, socialisme i feminisme.
Ara, 10 anys després que la CAJEI esdevingués una realitat, les seves assemblees, i amb totes elles també la nostra, s'han autodissolt. I ho hem fet per enfortir-nos, per unir-nos amb l'organització juvenil independentista i revolucionària Maulets. Ens autodissolem per tornar a néixer: hem nascut per vèncer. Som joves compromesos amb l'alliberament nacional, de classe i gènere, som joves amb consciència ecologista, formem part de l'Esquerra Independentista i, sobretot, som Països Catalans. Som Arran. La nova organització nascuda per vèncer.

Missatge dels últims militants de l'AJC - CAJEI
 en homenantge a tots aquells que ho han fet possible,

Arran Caldes, vencerem! Visca la terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada