29 Març: VAGA GENERAL

Des de l'Assemblea de Joves de Caldes volem fer una crida a la participació activa a la vaga general del proper 29 de març.
Conjuntament amb joves estudiants i altres calderins hem impulsat una concentració que ens agradaria que fos com més multitudinària millor!

Dijous a les 12:00 a la Plaça de l'Àngel.fem-ne difusió!


Cartell de CAJEI i Maulets de la vaga

Perquè aquesta vaga?


EVOLUCIÓ DE L'ACOMIADAMENT
1977
- Indemnització de l’improcedent amb 60 dies per any treballat, amb el límit de 5 anualitats, i el treballador té l’opció d’incorporar-se de nou a l’empresa 

1980 
- Indemnització de l’improcedent de 45 dies, amb el límit de 3,5 anualitats, i el treballador ja no té l’opció d’incorporar-se de nou a l’empresa 

1997
- Nou contracte per col·lectius de dones, aturats i majors de 45 anys amb acomiadament de 33 dies, amb un límit de 2 anualitats

2010
-El contracte amb acomiadament de 33 dies, amb un límit de 2 anualitats s’estén a casi tots els col·lectius
-L’empresari pot acomiadar amb 20 dies per “possibles pèrdues futures”


2012
- El contracte amb acomiadament de 33 dies, amb un límit de 2 anualitats serà l’únic existent, i s’aplica també als contractes anteriors
- L’empresari pot acomiadar amb 20 dies amb només “reduccions d’ingressos” de tres trimestres
- Supressió dels salaris de tramitació

PRINCIPALS REGRESSIONS EN ELS DRETS LABORALS
1984
- S’incorporen nous tipus de contractes eventuals i precaris.

1985
- S’augmenta de 10 a 15 els anys mínims de cotització per a tenir dret a la jubilació. 

1994

- Legalització del prestamisme laboral, les ETT.
- Nous contractes temporals encara més precaris
.

2002
- Enduriment de les condicions per a l’accés a les prestacions d’atur.

2007
-Enduriment de les condicions per a l’accés a les prestacions de jubilació i reducció de les prestacions d’invalidesa.

2012
-Els Convenis Col·lectius d’empresa poden reduir drets i salaris dels Convenis de sector.
-Les empreses poden no complir els salaris i drets del Conveni Col·lectiu amb només dos trimestres de disminució d’ingressos.
-Nou contracte per .a empreses de menys de 50 treballadors amb un període de prova d’un any.


  • També us recomanem que llegiu un article molt interessant del setmanari DIRECTA:


  • Publiquem també l'escrit d'Endavant en relació amb la vaga general:
Contra la dictadura de la banca i la patronal, vaga general anticapitalista
dimarts, 13 de març de 2012
La Reforma Laboral és la darrera agressió legislativa contra els treballadors i treballadores dels Països Catalans. Mica en mica, anem perdent drets socials i laborals, sota excuses i pretextos tan diversos com injustos. Els desnonaments de famílies senceres, la deslocalització d'empreses deixant al carrer milers de persones, el saqueig privat de serveis públics amb el beneplàcit de les administracions o l'anomenada crisi del deute són només algunes de les moltes injustícies que ara se sumen a la Reforma Laboral. Per aquest motiu Des d'Endavant (OSAN) convoquem tota la classe treballadora dels Països Catalans a participar en una vaga general anticapitalista que sobrepassi i desbordi la vaga general convocada pel dia 29 de març.

Cal fer visible l'existència, creixement i consolidació d'un moviment anticapitalista i volem que sigui cada dia més fort i combatiu, al marge de les grans centrals sindicals espanyoles, CCOO i UGT, que convoquen i desconvoquen vagues en funció d'interessos particulars i partidistes. Per fer-ho, des d'Endavant OSAN creiem que cal aglutinar forces amb el conjunt de moviments populars i anticapitalistes per cridar ben fort, no només contra la nova Reforma Laboral, sinó també contra l'anomenat “pacte social”. Fa més de 30 anys que sota aquest pretext s'han estat retallant drets socials bàsics i ens han imposat una dictadura dels mercats i del capital, sense que cap treballadora pugui decidir res sobre la seva situació laboral. De fet, organisme elitistes i antidemocràtics (o fins i tot fantasmagòrics) com els mercats, la banca i la patronal són els qui decideixen els nostres drets i deures. Tot, amb el suport i agenollament dels governants que, tant a Madrid com als Països Catalans, no dubten a endur-se els seus trofeus i comissions a costa dels nostres drets.

Estem, doncs, en un moment en el qual el capitalisme més agressiu (representat, entre d'altres, pel Banc Mundial, l'FMI o la Unió Europea) està desemmascarant-se a casa nostra de la mà de les polítiques neoliberals i complaents aplicades per la dreta de tota la vida (CiU i PP). Mentrestant, les esquerres parlamentàries (la socialdemocràcia) abaixen el cap i demanen un nou pacte social.

Nosaltres, però, diem prou. Volem anar a la vaga, i volem anar-hi per plantar cara al capitalisme . Si ells ja s'han tret la màscara democràtica renunciant a l'estratègia del benestar per a tothom, és hora que nosaltres prenguem el poder del carrer, ens desempalleguem de la màscara del pacte i passem a la confrontació directa amb els interessos del poder.

Totes i tots a la Vaga General! Totes i tots contra el capitalisme salvatge!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada